Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Juridisch

-> Wet- en Regelgeving voor Ondernemers
terug naar overzicht bedrijfsthema's

Werken met persoonsgegevens van Klanten
Wat doet u met de persoonsgegevens van nieuwe en bestaande klanten, leveranciers en medewerkers? Waarschijnlijk slaat u ze op. Werken met persoonsgegevens brengt verantwoordelijkheden met zich mee. U moet ze veilig opslaan, zorgen dat ze niet op straat komen te liggen en ze voor de juiste doeleinden gebruiken. Lees hoe u een datalek kunt voorkomen.

Database Wet- en Regelgeving voor Ondernemers
Deze Database voor wet- en regelgeving van de overheid biedt toegang tot alle informatie van de Nederlandse overheid op internet. U krijgt informatie over wet- en regelgeving die specifiek voor ondernemers en voor partitulieren van belang zijn. Bijvoorbeeld over verdragen, wetten en richtlijnen. U kunt via een zoekmachine zelf zoeken naar de wet van uw keuze. Ook krijgt u informatie over actualiteit, volledigheid en betrouwbaarheid van de informatie en over de manier waarop deze moet worden gebruikt.

Digitaal loket voor overheidsaanvragen van Ondernemers
Bij dit Digitaal loket voor overheidsaanvragen van Ondernemers kunt u voor uw bedrijf voor het aanvragen of voorbereiden van een omgevingsvergunning terecht. Onder de naam eHerkenning vervangt dit systeem voor het aanvragen van vergunningen etc. het oude systeem DigiD voor bedrijven. Deze Bedrijfsvideo legt u de werking uit van dit nieuwe systeem en geeft u aan hoe u hiervan gebruik kunt gaan maken ten behoeve van uw bedrijf.

Digitale Jurisprudentiegids
Jurisprudentie vormt een belangrijk bron bij de interpretatie van wet-, en regelgeving. De arbeidsjuristen van een groot accountantskantoor houden relevante uitspraken van de Hoge Raad in de gaten. Onlangs is de relevante jurisprudentie gebundeld in een Jurisprudentiegids. Het is een handzaam naslagwerk bij het dagelijkse werk van de HR adviseur. Deze uitgave is bijgewerkt tot en met 31 december 2012.


Juridische Checklist voor Starters
Deze juridische checklist is handig voor startende ondernemers die juridisch up-to-date willen beginnen met hun bedrijf.


Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.