Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Financieel

-> FinanciŽle Tests
terug naar overzicht bedrijfsthema's

FinanciŽle Risicoscan
Wat zijn je risico's op een faillissement? Bijvoorbeeld omdat opdrachtgevers of leveranciers niet betalen. Kan je financiŽle klappen opvangen? Om te blijven groeien en niet achter te raken op je concurrenten, moet je tegelijkertijd durven investeren. Om jou als ondernemer inzicht te geven in de risico's die je loopt, is deze scan ontwikkeld. Beantwoord 20 vragen en ontdek of je financieel sterk staat.

Rekenmodel Liquiditeitsplanning tbv Uitkeringstest
Onderdeel van de op 1 oktober 2012 in werking getreden flex-bv is de Ďuitkeringstestí. Het bestuur moet beoordelen of de bv na het doen van een uitkering haar opeisbare schulden kan blijven betalen (art. 2:216 BW). Laat de solvabiliteit van de bv een uitkering toe? Is hiervoor de liquiditeit van de bv toereikend? Hiervoor is dit Rekenmodel Liquiditeitsplanning tbv Uitkeringstest bedoeld.

Voorbeeld Uitkeringstest bij een Vennootschap
Deze Uitkeringstest dient elke keer te worden uitgevoerd als een aandeelhouder geld opneemt uit zijn BV. U vindt hier een Voorbeeld van de Uitkeringstest.

Balans- en uitkeringstoets bij dividenduitkering
De Balans- en uitkeringstoets bij dividenduitkering houdt in dat het bestuur beoordeelt of de vennootschap na het doen van de uitkering  nog in staat is om haar opeisbare schulden te betalen. Bij de nu nog geldende balanstest wordt  gekeken of de vrije reserves wel voldoende zijn om een uitkering te kunnen doen. Lees meer over deze Balanstest in dit artikel.


Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.