Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

HRM

-> Verlof (verschillende soorten)
terug naar overzicht bedrijfsthema's

Digitale Hulp bij een Verlofaanvraag
Deze Digitale Hulp bij een Verlofaanvraag helpt u als werkgever maar ook u als werknemer bij het krijgen van antwoord op vragen over verschillende soorten verlof. De Digitale Hulp beantwoordt al uw vragen op het gebied van zwangerschaps- of bevallingsverlof, kraamverlof voor partners, ouderschapsverlof, kortdurend zorgverlof, langdurend zorgverlof, calamiteitenverlof en adoptie- of pleegzorgverlof.

Rekentool Berekening Zwangerschapsverlof
Wanneer kan uw werkneemster die zwanger is haar zwangerschapsverlof opnemen? Met deze Rekentool Berekening Zwangerschapsverlof kunt u dit berekenen. Uw zwangere werkneemster heeft recht op minstens zestien weken zwangerschaps- en bevallingsverlof. Na de bevalling duurt het verlof altijd minstens tien weken. Wanneer u als leidinggevende het verlof kunt laten ingaan, hangt af van de vermoedelijke bevallingsdatum.


Digitaal Naslagwerk over Werk en Zwangerschap
Dit Digitaal Naslagwerk gaat over alls rond werk en zwangerschap. Waar krijgt u als werkgever en als werkneemster allemaal mee te maken in het werk? In alfabetische volgorde krijgt u informatie per
onderwerp en leest u wat er kan gaan spelen, waar u mee te maken kunt krijgen en wat de rechten en plichten van uw werkneemster zijn.

Rekenmodel Berekening aantal Vakantiedagen en Verlofuren
Het berekenen van het aantal vakantiedagen waar uw werknemer recht op heeft, is lastig. Zeker als u te maken heeft met een werknemer die part-time werkt, een werknemer die gedurende het jaar in dienst komt en een werknemer die uw bedrijf halverwege het jaar verlaat. Allemaal zaken waar rekening mee moet worden gehouden bij de berekening van vakantiedagen en verlofuren op de vakantiekaart van uw werknemer. Met dit Rekenmodel Berekening aantal Vakantiedagen en Verlofuren is de berekening van het aantal vakantiedagen en verlofuren relatief eenvoudig. Voer de gegevens in in de groene velden en dit Rekenmodel zorgt voor het uitrekenen van de vakantiedagen. Daarna is het eenvoudig over te nemen op de verlofkaart of in de verlofadministratie.


Rekenmodel Verlofberekening voor uw Personeel
Het berekenen van het aantal verlofuren of -dagen kan lastig zijn. Bijvoorbeeld een werknemer werkt 32 uur per week, komt in de loop van het jaar in dienst of verlaat voor het eind van het jaar het bedrijf uw bedrijf. Vraag: hoeveel vakantiedagen bouwt deze persoon op? En hoeveel is wettelijk en bovenwettelijk? Met dit Rekenmodel Verlofberekening rekent u het zo uit.


Rekenmodel Bepalen Zwangerschapsduur
Dit Rekenmodel Bepalen Zwangerschapsduur is ontwikkeld i.v.m. Zwangerschapsverlof. Vul de gevraagde gegevens in en druk op "Bereken" om de uitgerekende dag en zwangerschapsduur te bepalen.


Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.