Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Juridisch

-> Rechtshulp voor Ondernemers
terug naar overzicht bedrijfsthema's

Juridisch Spreekuur voor Ondernemers
Dit Juridisch Spreekuur voor Ondernemers is bedoeld voor ondernemers en managers die hun juridische probleem aan een deskundige en ervaren jurist arbeidsrecht of jurist ondernemingsrecht kunnen voorleggen. Bijvoorbeeld een ontslagzaak, een arbeidsovereenkomst of een aandeelhoudersovereenkomst. Aan dit Juridische Spreekuur voor Ondernemers (JSvO) zijn geen kosten verbonden.

Model Contract met uw Advocaat
Advocaten zijn er in allerlei vormen met verschillende kenmerken: Goedkope en dure advocaten, goede en slechte, ervaren en onervaren. U wilt als ondernemer een oplossing van uw probleem of juiste informatie. En daarbij wilt u een advocaat, die betrokken is bij uw probleem en zich daar volledig voor in zet. Als ondernemer wilt u weten waar u aan toe bent en wat u van uw advocaat kunt verwachten en wat dat moet gaan kosten. Dit Model Contract met uw Advocaat voorziet in een voorbeeld van een contract die u met uw advocaat kunt afsluiten. Zodat van te voren duidelijkheid is over verwachtingen, resultaat en kosten en u later niet voor onaangename verrassingen komt te staan.


Dienstverlening aan Ondernemers in kader van Rechtsbijstand
Heeft u als advocaat, bewindvoerder of tolk/vertaler een klant die een beroep kan doen op de Wet op de Rechtsbijstand, dan is deze Digitale Verwijzer voor diensten aan ondernemers in het kader Rechtsbijstand voor u van groot belang. U vindt hier alle benodigde informatie over regelgeving, formulieren, voorbeelden en Nieuwsberichten met betrekking tot alle juridische problemen en vragen.

Tool voor het vergelijken van Uurtarieven Advocaten
Met deze Tool voor het vergelijken van Uurtarieven van Advocaten krijgt u een overzicht van aanbod en kosten van advocaten en advocatenkantoren. Op deze manier vindt u een geschikte advocaat en vergelijkt u verschillende advocaten in uw woonplaats eenvoudig op diverse criteria zoals naam, plaats, rechtsgebied en uurtarief. Tevens vindt u informatie over het complete werkgebied van advocaten, hoe en wanneer u een advocaat kunt inschakelen en u leest waar u terecht kunt met klachten over een advocaat of advocatenkantoor.Tool Vergelijken van Advocaten
Via deze Tool voor het Vergelijken van Advocaten kunt u advocaat zoeken en vergelijken op prijs en kwaliteit.  U krijgt via deze Tool informatie over uurtarief en specialisme. Via deze Tool voor het Vergelijken van Advocaten krijgt u tevens antwoord op vragen als: "Welk advocatenkantoor besteedt de meeste tijd aan huurconflicten?", " Wat kost een arbeidsrecht advocaat in Amsterdam?", enzovoort. Een nuttige Tool als u wilt weten waar u aan toe bent en op zoek bent naar een advocaat met een goede prijs/kwaliteit verhouding.Tool voor het kiezen van een goede Advocaat
Zoals in iedere andere beroepsgroep zijn er goede, hele goede, minder goede en ook slechte advocaten.
De gemiddelde advocaat in Nederland is overigens een goede advocaat. De tevredenheid van (professionele en particuliere) klanten ligt op een redelijk peil, vooral bij degenen die daadwerkelijk met een advocaat te maken hebben gehad. De beroepsgroep doet veel aan verbetering van administratieve en van vakinhoudelijke kwaliteit. Iets anders is dat de ene advocaat beter zal zijn op het ene rechtsgebied en de andere advocaat beter zal zijn op het andere rechtsgebied. En voor klanten is dat niet altijd even gemakkelijk om te beoordelen. Daarom is deze Tool bij het kiezen van een goede Advocaat bedoeld.


Rekenmodel Berekening Proceskosten Dagvaarding
De kosten van een gerechtelijke procedure kunt u inzichtelijk krijgen met behulp van deze rekenmodule. U hoeft enkel aan te geven welk bedrag er ge´nd dient te worden, of u BTW plichtig bent en of u op particuliere of zakelijke basis opereert.


Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.