Laatste Artikelen
Wat is er nieuwe op de website
Gratis artikelen
Stel je vraag via e-mail
Gratis nieuwsbrief

Inkoop

-> Inkoopmanagement
terug naar overzicht bedrijfsthema's

Inkoop Startpagina
Handige Links naar Inkoopsites.

Rapport over Inkoop in het MKB
Voor het succes van ondernemingen is niet alleen de verkoop, maar ook de inkoop van belang. De aandacht voor de inkoop lijkt bij kleinere bedrijven echter minder dan bij grotere bedrijven. Uit dit onderzoek van komt naar voren dat ruim de helft van de bedrijven in het MKB het strategische belang van inkoop voor de onderneming volledig omarmt. De plaats van inkoop in de onderneming en het inkoopgedrag verschilt echter sterk tussen de bedrijven. De aandacht voor een inkoopstrategie neemt bijvoorbeeld vooral toe met het aandeel van de inkoop in de kosten. Dit hangt weer sterk samen met de sector. In de handel bestaat het grootste deel van de kosten uit inkoopkosten. Aan de kant is het inkoopaandeel in de kosten in de dienstverlening beperkt.

Checklist Tactische Inkoop
Dit systeem van Vraag-en-Antwoord geeft u informatie over de belangrijkste begrippen uit de Inkoopwereld.

Inkoopmanagement Termen
Begrippen en relaties uitgelegd met betrekking tot Inkoopmanagement.


Gratis welkomstgeschenk

Als nieuwe gebruiker van de Digitale Ondernemer ontvangt u de software Prognoses & Jaarcijfers (ontwikkeld i.s.m. Deloitte) helemaal gratis! (winkelwaarde € 79,-)

(*) U ontvangt het welkomstgeschenk na betaling van het abonnementsgeld. Dit aanbod is niet geldig bij het kennismakingsabonnement.